Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Chlieb Pide z Turecka

Kategória: Recepty na exotický chlieb
Dátum pridania: 15.03.2009
Pridal: Zipparová Petronela


Na prípravu potrebujeme:
morskú soľ, čiernu rímsku rascu, (nigella sativa), sezamové semienka a niekedy aj anízové semienka
2 lyžičky soli
1 lyžička cukru
2 lyžice olivového oleja
30g čerstvých kvasníc alebo 1 lyžička sušených
250 ml hustého prírodného jogurtu bez príchuti
250 ml teplej vody
300g chlebovej múky s vysokým obsahom lepku


Postup:

Zmiešame kvasnice, vodu, cukor 3 lyžice jogurtu a nechať vykvasiť kvások (až 15 min.)

Pridať olej, múku a soľ a pomocou drevených varešiek vypracovať cesto. Ak zhustne, tak ho vyklopíme na trochu pomučený val a miesiť ho do hladka a pružna. Počas miesenia pridávať toľko múky čo je za potreby (aby sa cesto prestalo lepiť).

Z cesta vytvoríme pevnú guľu a tu vložíme do olejom vymastenej misy. Prikryjeme a necháme kysnúť aspoň 1 hodinu alebo do dvojnásobného objemu.

Medzi tým predhrejeme trúbu a pečúci kameň, ak máte na 220°C. Potrieť plechy olejom (ak nemáte kameň).

Vybrať cesto a vytvoriť z neho 4-5 rovnakých guliek . Z každej gule vyváľať ovál v tvare lodičiek. Nakoniec ovály pritlačiť pomocou prstou na 1 cm hrúbky. Potrieť ju zostatkom jogurtu a posypať ju morskou soľou podľa chuti, semienkami alebo obidvoma .

Piecť ich 12-15 minút, alebo až je chlieb je nafúknutý a do zlatista zafarbený. Chlieb sa podáva teplý.

Podobné recepty z tejto kategórie:


Bylinkový chieb v kvetináči
Chlieb pečený v rúre: Je to dobrý a voňavý chlieb v netradičnej forme..
Taliansky chlieb so sušenými paradajkami a chrumkavou kôrkou
Chleby sa môžu jesť teplé, alebo opečené a navrchu nastrúhaný Mozzarella syr, alebo aj s iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa.
Maďarský chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na Maďarský chlieb
Pane, základný sedliacky chlieb z Talianska
Chlieb je výborný v ten deň keď sa piekol pomastený maslom alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Deň starý chlieb je vynikajúci na prípravu Bruschetta a Crostini.
Turecký chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb turecký, chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Španielsky syrový chlieb
Chlieb pečený v rúre: ideálne zpracovanie zvyšku tvrdých syrov
Taliansky chlieb Pagnotta - recept na prípravu chleba
Tradičný taliansky chlieb s tvrdou kôrkou, ktorý sa výborne hodí k syrom, tiež sa hodí ako toastový chlieb, alebo len natretý maslom.
Francúzsky chlieb so slaninou z domácej pekárne
Chlieb pečený v pekárni: Na slaninový chlieb už nie je treba nič natierať, je výborný i samotný.
Recept na cuketový chlieb
Recept na cukinový chlieb s vlašskými orechmi a ďatlami.
Recept na chutné domáce rožky
Čo takto skúsiť upiecť si doma pravé nefalšované rožky? Nie je to síce chlieb, ale dobré rožky potešia každú gazdinku.
Chlieb Pita z Grécka
Tento Pita plochý chlieb nemá kapsu a tým sa líši od arabského typu Pita chlieb. Podáva sa trochu zohriaty obvykle potretý olejom a ogrilovaný k rôznim pokrmom, alebo sa do neho balí (zamotá) Gyros alebo Souvlaki.
Švédsky šťavnatý kukuričný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Nevídaný šťavnatý chlieb zo švédskej kuchyne s obsahom kukurice.
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1975180 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010