Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Olivovo – oreganový chlieb

Kategória: Recepty na klasický chlieb
Dátum pridania: 31.05.2009
Pridal: Blondes


Na prípravu potrebujeme:
540 g bielej múky s vysokým obsahom lepky
1 lyžička sušených kvasníc
Štipka cukru
1 lyžička soli
300 ml teplej vody
1 lyžica olivového oleja
1 nakrájaná cibuľa
1 lyžica nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
1 lyžica nakrájaného čerstvého oregana ( 1 lyžička sušeného )
1 lyžičky čerstvého mletého čierneho korenia
1 lyžica pretlaku z čiernych olív ( možno aj vynechať – farbí cesto na šedo )
50 g nahrubo nakrájaných vykôstkovaných čiernych olív


Postup:

V panvici na smaženie zohrejte olej a dozlatista na ňom opečte cibuľu.

Múku preosejte so soľou a korením do misy. V prostriedku urobte jamku a dajte do nej cukor, sušené kvasnice, osmaženú cibuľu ( aj s olejom ), olivy, olivový pretlak, oregano, petržlenovú vňať a vodu. Vymiešajte mäkké cesto. V prípade potreby pridajte vodu.
Cesto vyklopte na pomúčenú dosku a mieste ho asi 5 minút až bude hladké a pružné. Dajte do misy a nechajte vykysnúť asi dve hodiny, až sa zdvojnásobí objem. Ľahko pomastíte plech na pečenie.

Cesto znovu vyklopte na pomúčenú dosku a ešte pár minút mieste. Vytvarujte z nej guľaté bochníky asi 20 cm v pomere a dajte ich na plech. Ostrým nožom naznačte na povrchu krížiace sa čiarky zakryjete a necháte 30 min. v teple dobre nakysnúť. Rúru zohrejte na 220°C ( plyn na 7 stupni ).

Poprášte bochník trocha múky. Pečte 10 min. potom v rúre znížte teplotu a pečte ďalej 20 min. alebo až bude chlieb pri preklopený na spodnej strane znieť duto. Preneste ho na drôtenú mriežku a nechajte ju pred podávaním trocha vychladnúť.


Podobné recepty z tejto kategórie:


Domáci chlieb
Chlieb pečený v rúre: Výborný domáci chlebík! Recept používam už niekoľko rokov.
Babkin biely zemiakový chlieb
Biely zemiakový chlieb od mojej starej mamy, ktorý vždy piekla na zabíjačkách. Zjedol sa vždy skôr ako mäso!!
Bazalkový chlieb
Chlieb pečený v rúre: Výborný chlebík k ovčiemu alebo koziemu syru s olivami, olivovým olejom.
Voňavý chlebík
Chlieb pečený v rúre: Chutný chlebík pre rodinku
Cibuľový celozrnný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Tento chlebík je výborný a mäkký, u nás veľmi obľúbený.
Zemiakový chlieb - pekáreň Moulinex
Jemný zemiakový chlieb pečený v domácej pekárničke Moulinex.
Domáci chlieb s cibuľou
Výborná a zároveň netradičná chuť Vás iste očarí..
Popradský chlebík
Chlieb pečený v rúre: Chrumkavučký Popradský chlebík
Domáci celozrnný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Toto je recept čo robí moja mamina a je fakt chutný..
Recept na výborný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Veľmi jednoduchý a recept na výborný chlieb.
Domáci chlieb s grahamovou múkou a zemiakmi
Chlieb pečený v rúre: Domáci chlieb, veľmi chutný..
Recept na domáci chlieb
Veľmi dobrý domáci chlebík pečený v klasickej trúbe..
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1975180 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010