Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Recept na chutné domáce rožky

Kategória: Recepty na exotický chlieb
Dátum pridania: 18.03.2009
Pridal: Valdemara T.


Na prípravu potrebujeme:
400-500 ml mlieka
1 kg hladkej múky
100 g rastlinného tuku alebo klasického masla
1-2 malé lyžičky soli
30 g cukru
40 g droždia
1 žĺtok

+ 1 žĺtok a soľ na potieranie


Postup:

Najprv si vyrobíme kvások. Ten získame tak, že zmiešame droždie s cukrom a pridáme malé množstvo mlieka. Kvások necháme odstáť pribliňe 5 minút. Zatiaľ zmiešajte múku so žĺtkom, pridajte jemne nasekaný tuk (tento si môžeme roztopiť, aby sa nám lepšie cesto miesilo) a pridáme kvások. Dobre zamiešame a podľa potreby pridávame mlieko. Cesto by malo mať optimálnu konzistenciu, ani príliš husté, ani príliš riedke.

Cesto necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho dobre rozvaľkáme a vyrobíme z neho trojuholníky. Podobné ako sa používa na výrobu sladkých Bratislavských rožkov. Zo širšej strany stočíme cesto k užšej časti. Rožky naukladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie.

Vrch rožkov potrieme zmesou žĺtka a soli. Dodá nám jemne hnedý lesklý povrch rožkov. Rúru si rozohrejeme na 190 C a necháme piecť podľa potreby.

Na vrch rožkov môžeme pridať ešte pred pečením rôzne semienka, alebo bylinky. Bylinky veľmi neodporúčam, mne sa vždy
premenili na čierne čudá.. :-)




Podobné recepty z tejto kategórie:


Bylinkový chieb v kvetináči
Chlieb pečený v rúre: Je to dobrý a voňavý chlieb v netradičnej forme..
Taliansky chlieb so sušenými paradajkami a chrumkavou kôrkou
Chleby sa môžu jesť teplé, alebo opečené a navrchu nastrúhaný Mozzarella syr, alebo aj s iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa.
Maďarský chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na Maďarský chlieb
Pane, základný sedliacky chlieb z Talianska
Chlieb je výborný v ten deň keď sa piekol pomastený maslom alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Deň starý chlieb je vynikajúci na prípravu Bruschetta a Crostini.
Turecký chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb turecký, chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Španielsky syrový chlieb
Chlieb pečený v rúre: ideálne zpracovanie zvyšku tvrdých syrov
Taliansky chlieb Pagnotta - recept na prípravu chleba
Tradičný taliansky chlieb s tvrdou kôrkou, ktorý sa výborne hodí k syrom, tiež sa hodí ako toastový chlieb, alebo len natretý maslom.
Francúzsky chlieb so slaninou z domácej pekárne
Chlieb pečený v pekárni: Na slaninový chlieb už nie je treba nič natierať, je výborný i samotný.
Recept na cuketový chlieb
Recept na cukinový chlieb s vlašskými orechmi a ďatlami.
Chlieb Pide z Turecka
V Turecku sa Pita volá PIDE a podáva sa tak ako pizza s rôznym mäsom, zeleninou a niekedy aj s vajíčkami ...pokrmy nazývané Lahmacum. Verziu ktorú som poslala sa tradične podáva počas sviatku Ramadan.
Chlieb Pita z Grécka
Tento Pita plochý chlieb nemá kapsu a tým sa líši od arabského typu Pita chlieb. Podáva sa trochu zohriaty obvykle potretý olejom a ogrilovaný k rôznim pokrmom, alebo sa do neho balí (zamotá) Gyros alebo Souvlaki.
Švédsky šťavnatý kukuričný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Nevídaný šťavnatý chlieb zo švédskej kuchyne s obsahom kukurice.
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1654882 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010