Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Taliansky chlieb Pagnotta - recept na prípravu chleba

Kategória: Recepty na exotický chlieb
Dátum pridania: 04.04.2009
Pridal: Ján Veseko


Na prípravu potrebujeme:
3 hrnčeky farina di grano duro – múka na cestoviny
250ml (1 hrnček) vlažnej vody na viac
½ lyžičky cukru
múka na viac
15g čerstvého droždia
1 lyžica olivového oleja
½ hrnčeky vlažnej vody
1 lyžička soli


Postup:

Do misky rozdrobíme droždie a prilejem ½ hrnčeka vlažnej vody. Posypeme cukrom, prikryjeme, necháme vykvasiť (15-20min.) alebo keď sú spenené.

Do misky vložíme preosiatu múku so soľou, v strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme droždie, olej a extra vodu. Ruku vypracujeme cesto, pevne ho miesime, kým sa neodlepí od stien.

Cesto vložíme do mikroténového vrecúška, voľne zaviazaného. Na teplom mieste ho necháme nakysnúť do dvojitého objemu ( môže sa nechať nakysnúť na prikrytom mieste ).

Na múkou trochu poprášenú dosku vyklopíme cesto a miesime ho asi 5 min. s pridávaním minimálneho množstva múky, čo je len možné.

Cesto vytvarujeme do gule, položíme na ľahko vymastený plech. Cesto trochu sploštíme, poriadne ho pomúčime. V 2/3 z hora ho po obvode (dookola) prerežeme asi 2,5cm.

Chlieb vložíme do studenej rúry, zapneme ju na 190°C. Pečieme 45min. Po zaťukaní na spodok, chlieb znie duto


Podobné recepty z tejto kategórie:


Bylinkový chieb v kvetináči
Chlieb pečený v rúre: Je to dobrý a voňavý chlieb v netradičnej forme..
Taliansky chlieb so sušenými paradajkami a chrumkavou kôrkou
Chleby sa môžu jesť teplé, alebo opečené a navrchu nastrúhaný Mozzarella syr, alebo aj s iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa.
Maďarský chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na Maďarský chlieb
Pane, základný sedliacky chlieb z Talianska
Chlieb je výborný v ten deň keď sa piekol pomastený maslom alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Deň starý chlieb je vynikajúci na prípravu Bruschetta a Crostini.
Turecký chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb turecký, chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Španielsky syrový chlieb
Chlieb pečený v rúre: ideálne zpracovanie zvyšku tvrdých syrov
Francúzsky chlieb so slaninou z domácej pekárne
Chlieb pečený v pekárni: Na slaninový chlieb už nie je treba nič natierať, je výborný i samotný.
Recept na cuketový chlieb
Recept na cukinový chlieb s vlašskými orechmi a ďatlami.
Recept na chutné domáce rožky
Čo takto skúsiť upiecť si doma pravé nefalšované rožky? Nie je to síce chlieb, ale dobré rožky potešia každú gazdinku.
Chlieb Pide z Turecka
V Turecku sa Pita volá PIDE a podáva sa tak ako pizza s rôznym mäsom, zeleninou a niekedy aj s vajíčkami ...pokrmy nazývané Lahmacum. Verziu ktorú som poslala sa tradične podáva počas sviatku Ramadan.
Chlieb Pita z Grécka
Tento Pita plochý chlieb nemá kapsu a tým sa líši od arabského typu Pita chlieb. Podáva sa trochu zohriaty obvykle potretý olejom a ogrilovaný k rôznim pokrmom, alebo sa do neho balí (zamotá) Gyros alebo Souvlaki.
Švédsky šťavnatý kukuričný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Nevídaný šťavnatý chlieb zo švédskej kuchyne s obsahom kukurice.
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1975180 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010